RSS novosti | zanimljivosti | mailing lista

Župa, Mitrovo polje i Eko kamp 2006

Često se susrećem sa pitanjem: Zbog čega je ta vaša Župa posebna? (ili ti Zašto TI voliš Župu?).

Ne mogu reći da je na to teško odgovoriti, već je nekome teško, ko nikada nije bio u ovom kraju, to da shvati. Ali ukratko to bi se moglo ovako obrazložiti.

Župa je posebna zbog: Rasine, Željina, kupina usred leta, malina kraj puta, šljiva, grožđa, vinograda, vinograda, vinograda, vinograda, Crvene jabuke, Ježevice, Pokrepa, Lukarevine, Kaluđerke, Botunje, Markovine, Kruševice, Pribojevca..., Župske berbe, Vinske ulice, vola u fontani i vina na ražnju, pardon, vina u fontani i vola na ražnju, Buce Mirkovića, Rizlinga, Tamjanike, Prokupca, Gamea..., Ige i Brbe, Raleta i Ane, Miljana i Pere, Šekija i Trnavaca, Chea i jagnjetine, Maje i Saje, Muse i Mileta, Prše i rukometa, Pece i Vitkova, Dece i Dečice..., Pločke i Rogavačke čuke, Smrečja, Sutelice, Bondžića, Miletova vikendice, Vranje stene..., Pleši, ribnjaka, Rogavčine, pastrmke, Lovca, bazena, vodenice, Cvetne doline, vrganja, rujnica, sunčanica, majčine dušice..., zbog naših majki i očeva, sestara i braće..., a najviše zbog dobrih ljudi, lepih žena i rujnoga vina!!!

A to je samo delić onog zbog čega je Župa posebna i specifična.

I kada se veći deo gore nabrojanih sastojaka, pomeša i stavi u grne koje se zove Mitrovo Polje, negde oko polovine jula, i začini sa nekolicinom nama dragih prijatelja iz cele Srbije, pa i sveta, dobije se čorba koja se zove EKO KAMP.

Eko kamp 2006

Ovogodišnji Eko kamp nije počeo na vreme (normalno), umesto u petak 14.07., u M. Polju smo se skupili u subotu, što je malo poremetilo planove. Doduše neki su svoje šatore postavili dan ranije.

Zvanično, kamp je počeo u subotu, i kao što rekoh, sa malim izmenama, koje nisu uticale na dobar provod i organizaciju. Naime, umesto da na Željin idemo u subotu i da gore prespavamo, odabrana grupica kampera na vrh se popela u nedelju i u povratku svaratila na Sutelicu (ali o tome uskoro, kada sakupimo fotografije).

Veoma važna činjenica je da nas je vreme poslužilo fantastično, pa zato ovaj put neće biti spektakularnih fotografija kiše, grada i nabujale reke.

Ali zato ima fotografije beachvolley-a

Posle toga... rashlađivanje u bazenu

Tradicionalni uspon i doručak na Vranjoj steni se dogodio i ove godine, samo umesto paštete i salame, ove godine smo doručkovali paštetu i salamu (!?).

I ove godine smo sagradili malu branu na Rasini, ali od nekih drugih trupaca i balvana

(pardon devojke nisam mislio na vas !?)

A bilo je tu i ostalih zanimacija i zanimljivosti:

Možda će se posmatraču sa strane činiti da je i ovaj Eko kamp isti kao i prethodni. Ali taj pogled posmatrača vara, jer ovogodišnji kamp možda jeste sličan, ali nikako isti. On nosi svoj lični pečat, neku novu draž, sjaj i osećaj, što će svaki učesnik potvrditi.

Drugim rečima rečeno: Možeš preći preko istog mosta više puta, ali ne i preko iste vode.

P.S. Ne znam za ostale, ali meni ovogodišnji Eko kamp leg'o k’o budali šamar. (Verovatno zato što sam u ovaj raj direktno došao sa vrućeg panonskog peska!?)

Pozdrav, pa se vidimo i sledeće godine.

pripremio:sipac

Eko klub Željin - Aleksandrovac, 2005-2013. godine
poslednja izmena 19.02.2016.