RSS novosti | zanimljivosti | mailing lista

cikloTARAnje (1)

OTIŠAO - BIO - VRATIO SE

Otišao u najvećoj krntiji u Srbiji, a vratio se u najmodernijem busu. Bio na jednoj od najlepših planina, ne samo u Srbiji.

To bi ukratko bio izveštaj sa vikend putovanja u Baj(i)nu Baštu i na Taru. Naravno da to nije dovoljno da bi se preneo dožljivljaj vožnje bajsa po Tari. Čak i da napišem još 1000 reči i da stavim tuce slika, sve to ne može dočarati taj osećaj koji smo doživeli tog vikenda. Ali potrudiću se da što bliže prenesem ono što se zbilo na ovoj divnoj planini.

Dogovor oko vožnje bicikla po Tari se zbio 10-ak dana ranije, ali se menjao iz dana u dan, što zbog vremena , a što zbog obaveza nekih od nas. Sve u svemu, konačno smo prelomili u petak izjutra, tako da sam ja iz Novog Sada krenuo u 16h za Čačak, sa Autoprevoz Čačak. Pored toga što je kasnio, što se može tolerisati u zemlji Srbiji, taj bus je bila jedna od najvećih krntija u komercijalnom prevozu Srbije. Klima je radila samo u prednjem delu busa (gde sam, hvala Bogu, i ja bio), ranac mi se iskvasio u boksu i zamalo fotoaparat da mi se okupa. Ja nisam neko ko se žali na prevoz, ali za najskuplju kartu iz NS-a da se vozim takvim nečim, i još da mi se fotoaparat pokvari, mnogo je. No, preskočićemo to.

U Čačku su me čekali Brba, Mile i Deja koji su iz Župe krenuli kolima.

Posle krivudanja po Kadinjači stigli smo do Baj(i)ne Bašte, gde nas je sačekao naš domaćin i drugar Maksa. Uz večeru smo se dogovorili da sutrašnju turu po planini počnemo sa Mitrovca, tako da smo ujutru spakovali bajseve i krenuli put Tare. Na Mitrovcu smo namontirali bicikle,

Pa smo najpre krenuli do vidikovca „Banjska stena“ koji se od Mitrovaca nalazi na 6 km

I naravno, pogled je bio fantastičan,

dalje

Eko klub Željin - Aleksandrovac, 2005-2013. godine
poslednja izmena 19.02.2016.