RSS novosti | zanimljivosti | mailing lista

Slava u Klubu

Sveti Trifun 2012

Kao što je poznato, mada će se verovatno naći neko ko to i ne zna, Eko Klub Željin je osnovan početkom ovog veka, godine 2001. baš u ovom, drugom mesecu godine, februaru. Taman tu oko Svetog Trifuna, kad čaršiji nema šta drugo da radi, osim da se uz po koju čašu dobrog župskog vina razmišlja o predstojećoj godini, ali i o narednim godinama koje slede. Tako je i nas nekolicina, tada mladih entuzijasta ,rešilo da oformi društvo građana pod nazivom Eko Klub Željin koji bi delalo u sadašnjosti, ali misleći na budućnost . Kao dan osnivanja i slavu Kluba smo prihvatili Svetog Trifuna, i ne samo zbog toga što se osnivanje nekako poklapalo sa 14. februarom, već i zbog toga što se Sveti Trifun smatra zaštitnikom vinove loze i vinograda, koji su sastavni deo sredine koja nas okružuje.

I tako, evo već 11 godina uspevamo, doduše skromno kako to i dolikuje, da proslavimo Svetog Trifuna kao našu slavu i dan osnivanja. Uvek sa nama su naši prijatelji koji svaku slavu čine toplijom i za nas dražom. I ove, 2012 godine smo u krugu prijatelja obeležili ovaj, za nas poseban dan.

Posebno želimo da zahvalimo đakonu Vukmanu Petroviću koji je u Aleksandrovac Župski došao iz Pljevalja pre par godina i od tada postao naš velik prijatelj. Đakon Vukman nam je, kao i nekoliko godine unazad, pomogao da svečano obeležimo slavu i presečemo kolač, a pritom je održao divnu besedu.

pripremio:sipac

Eko klub Željin - Aleksandrovac, 2005-2013. godine
poslednja izmena 19.02.2016.